Nejlepší hovězí tatarák Pohlreich

Nejlepší hovězí tatarák Pohlreich
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    20 min
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    50 min

Tatarský biftek neboli také hovězí tatarák je jedním z nejoblíbenějších hospodských jídel. Ačkoli se jeho příprava může zdát náročná, opak je pravdou.

Nejlepší hovězí tatarák Pohlreich je připravovaný z hovězího masa. K přípravě tatarského bifteku můžete použít hovězí svíčkovou, ale existují i alternativy z falešné svíčkové, roštěnce a nebo hovězího zadního masa. Spíše než typ je důležitá čerstvost a kvalita masa, protože neprochází tepelnou úpravou. Nejčastěji se setkáte se servírováním tataráku se smaženými topinkami nebo topinkami dělanými na sucho.

Suroviny na nejlepší hovězí tatarák

  • 500 g hovězího masa
  • 1 šalotka (malá cibule)
  • 2 kyselé okurky
  • 4 žloutky
  • 2-3 lžíce domácího kečupu
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce kaparů
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • topinky

Postup přípravy nejlepšího tatarského bifteku

  1. Nejprve si důkladně opláchněte a osušte maso. Maso se běžně škrábe špičkou ostrého nože, ale je to celkem namáhavé. Doporučuji jej pokrájet a poté nasekat na prkýnku nebo jej namlít v mlýnku na maso. Ani jedna verze není špatně.
  2. Cibuli si nasekejte najemno, stejně nasekejte okurky a kapary. Veškeré ingredience smíchejte s masem a dobře promíchejte. Nakonec maso dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem podle chuti.
  3. Tatarák dejte do lednice vychladit a mezitím si připravte topinky. Buďto je osmažte na oleji nebo si plátky chleba dejte na plech, předpečte troubu na 250°C a z každé strany topinky pečte 5 minut dozlatova. Hotové topinky potřete stroužkem česneku.
  4. Hotový a vychlazený tatarák podávejte s opečenými topinkami. Dejte na stůl sůl ať si jej každý ještě dosolí.

Chutnal vám nejlepší hovězí tatarák? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Nejlepší hovězí tatarák

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.